Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Η Λαϊκή Συνέλευση στη Φουρνή




Στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Φουρνής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9/11/2011, Λαϊκή Συνέλευση με την συμμετοχή των κατοίκων, μετά από πρόσκληση  που  συγκάλεσε ο Πρόεδρος  της τοπικής  κοινότητας  κ. Μ.  Μπουραντάς.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Μαρής,  οι αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Αφορδακός, κ. Μιχάλης Κερούλης και κ. Μιχάλης Σγουρός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος πλειοψηφίας κ. Γουναλάκης, κ. Λεμπίδης και κ. Παντερμαράκη, οι πρόεδροι των  Δ.Δ. Καστελίου και Καρυδίου   καθώς και πρώην κοινοτάρχες.


Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Μαρής ευχαρίστησαν τους κατοίκους για τη συμμετοχή τους και στη συνέχεια αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν, στο νέο προγραμματισμό  τεχνικών έργων καθώς και στο Πρόγραμμα ανάδειξης των περιοχών της υπαίθρου στο οποίο θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν πολλά  σημαντικά έργα των οικισμών του Δήμου.

Επεσήμαναν ακόμα ότι το Δημοτικό Διαμέρισμα της Φουρνής έχει ανάγκη από έργα βασικών υποδομών τα οποία θα καταγραφούν από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αγίου Νικολάου και θα κατατεθούν οι προτάσεις για να δρομολογηθεί η έγκρισή τους.

Από την πλευρά των πολιτών  οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους ως προς την παρουσία του Δήμου  έγιναν αρκετές υποδείξεις  σε διάφορα ζητήματα τα οποία καταγράφηκαν και πρόκειται να επιλυθούν με σειρά προτεραιότητας και σπουδαιότητας, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που υπάρχουν, ένεκα των μειωμένων πόρων που διαθέτει ο Δήμος σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Οι κάτοικοι εστίασαν α) στην αποχέτευση και στα  δίκτυα ύδρευσης β) στη συντήρηση και αποκατάσταση  των ομβριοδεξαμενών της περιοχής όπου ενημερώθηκαν για την μελέτη της «Ανάδειξης και συντήρηση αποκατάστασης των ομβριοδεξαμενών» στη Φουρνή και στις Δωριές που εγκρίθηκε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούιο, γ) στη συντήρηση και διάνοιξη αγροτικών δρόμων, δ) στην ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα του οικισμού με αναπλάσεις και προώθηση των ιστορικών μνημείων που διαθέτει η περιοχή και στην εύρεση αναπτυξιακών δράσεων σχετικά με τη γεωργία και τον αγροτουρισμό, ε) στην προώθηση της προμελέτης για τη «Λιμνοδεξαμενή άρδευσης» που είχε κατατεθεί το ’93 στην πρώην Νομαρχία Λασιθίου.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος όπου τέθηκαν οι προτεραιότητες με πρωταρχικό στόχο την επίλυση των καθημερινών αναγκών των πολιτών της Φουρνής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν εκεί με τον επικεφαλής της Βασίλη Χατζηδάκη.