Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Κλείσιμο Τελωνείου Ιεράπετρας



Προς:  κ. Παντελή Οικονόμου
           Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Κλείσιμο Τελωνείου Ιεράπετρας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Πληροφορούμαστε πως υπάρχει από το Υπουργείο σας μία ακόμα απόφαση που καταργεί υπηρεσία στην περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας. Μετά τα τμήματα της Δ.Ο.Υ. για τα οποία απέστειλα σχετική επιστολή, τώρα, μαθαίνουμε πως θα καταργηθεί άμεσα και το Τελωνείο Ιεράπετρας.
Πρόκειται για μία ακόμα απόφαση που αποψιλώνει τον τέταρτο σε πληθυσμό Δήμο της Κρήτης από τις υπηρεσίες του.
Στην περίπτωση του Τελωνείου, επισημαίνω πως η κατάργησή του επηρεάζει άμεσα πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής και θίγει βασικούς τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, αφού οι επαγγελματίες αλιείες, οι ξενοδόχοι, οι φουρνάρηδες, τα τουριστικά σκάφη αναψυχής που σχετίζονται άμεσα η επαγγελματική τους λειτουργία με το Τελωνείο, θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα, όπως βέβαια και το Νοσοκομείο για τη διαδικασία που απαιτείται με τη χορήγηση του πετρελαίου κίνησης. Αλλά και δεκάδες πολίτες κυρίως από τα χωριά του Δήμου θα αναγκάζονται να μετακινούνται μεγάλες αποστάσεις για τις άδειες που αφορούν τα ρακοκάζανα.
Σας επισυνάπτω και σχετικό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που παρουσιάζει το πρόβλημα που θα εξελιχθεί χωρίς ουσιαστικά να βοηθηθεί ούτε η εξυπηρέτηση των πολιτών, ούτε της υπηρεσίας.
Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η πρακτική αποψίλωσης της περιοχής. Είναι απολύτως αντιαναπτυξιακή και δεν εξυπηρετεί κανένα ορατό στόχο βελτίωσης της δημόσιας διοίκησης.    


Με τιμή

Σήφης Αναστασάκης
Δήμαρχος Ιεράπετρας



Κοιν.:
Πίνακας Αποδεκτών


κ. Μιχάλη Καρχιμάκη
Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ
Βουλευτή Λασιθίου



Δεν υπάρχουν σχόλια: