Στην παράλληλη διοργάνωση παρουσιάστηκαν επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα & την Κρήτη από τους τομείς τροφίμων – ποτών – αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής, ξενοδοχειακού – επαγγελματικού εξοπλισμού, ενέργειας – τεχνολογίας περιβάλλοντος.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με τη σημαντική υποστήριξη του των Επιμελητηρίων Κρήτης μέσω του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013 «ΣΥΝ- ΕΡΓΩ», με την οποία δόθηκε η δυνατότητα να φιλοξενηθούν 30 εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες – αγοραστές & δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο στόχος ήταν, οι επισκέπτες να γνωρίσουν και να προωθήσουν τα Κρητικά Παραδοσιακά Προϊόντα και τις υπηρεσίες των κρητικών επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι ξένοι προσκεκλημένοι εκτός από τις επιχειρήσεις στην έκθεση, επισκέφτηκαν τα Επιμελητήρια Ηρακλείου, Χανίων , συναντήθηκαν με τους Προέδρους & τις διοικητικές επιτροπές, πραγματοποίησαν εμπορικές συναντήσεις με τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έκθεση και έκλεισαν συμφωνίες με πολλές προοπτικές για όλους.
Σε αυτό το εγχείρημα συνέβαλλε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης η οποία διοργάνωσε τον 8ο Διαγωνισμό Κρητικής Μαγειρικής και παρουσίασε με άριστο τρόπο τα Κρητικά Προϊόντα στην έκθεση και την Κυριακή 4 Μαρτίου παρέθεσε γεύμα στους εμπορικούς επισκέπτες – αγοραστές με Κρητικά Προϊόντα. Το πρόγραμμα που ακολούθησαν οι εμπορικοί επισκέπτες- αγοραστές ήταν επίσκεψη το Σάββατο 3 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Χανίων στο οποίο συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο κο. Μαργαρώνη Ιωάννη και τη εκπροσώπους της διοικητικής επιτροπής με τους οποίους ανέλυσαν τις σημαντικές προοπτικές των κρητικών επιχειρήσεων.
Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου ακολούθησε επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με τον Πρόεδρο κο. Μανώλη Αλιφιεράκη και τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου. Όλες τις ημέρες παραμονής τους στην Κρήτη, οι αγοραστές επισκέφτηκαν τη 12η Έκθεση ΤΡΟΦΙΜΑ –ΠΟΤΑ – ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ και πραγματοποίησαν εμπορικές συμφωνίες με τους συμμετέχοντες.
Σημαντική για το πρόγραμμα ήταν και η επίσκεψη του δημοσιογράφου και διευθυντή του ευρείας κυκλοφορίας περιοδικού «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ SUPER MARKET”, ο οποίος στο τεύχος Απριλίου θα κάνει διεξοδικό αφιέρωμα στα Κρητικά Προϊόντα και στην Έκθεση σε ένα περιοδικό το οποίο αποτελεί εργαλείο δουλειάς για τους εμπορικούς διευθυντές των super markets της Ελλάδας.
Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης και της επίσκεψης των αγοραστών είναι η πρόσκληση που δέχτηκε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης από την Υπεύθυνη Αγορών Ελληνικών Προϊόντων της Αμερικανικής Βάσης να μαγειρέψουν με Κρητικά Προϊόντα στην Αμερικάνικη Βάση με στόχο την προώθηση των Κρητικών Παραδοσιακών Προϊόντων στις Αμερικάνικες Βάσεις εκτός Ελλάδος στις οποίες είναι Υπεύθυνη.
Όλοι οι επισκέπτες έφυγαν με χαραγμένα στο μυαλό τους την Κρητική φιλοξενία, τις θετικές προοπτικές των Κρητικών επιχειρήσεων, τα οφέλη της Κρητικής διατροφής, τη σημαντικότητα των Κρητικών προϊόντων αλλά και την πεποίθηση ότι οι Ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν παραγωγικά, δημιουργικά και ποιοτικά.
Οι επιχειρήσεις -μέλη του Επιμέλητηρίου Λασιθίου που συμμετείχαν δωρεάν στην έθεση είναι :
1) Ζαριανάκης Δ. Νικόλαος-Αναψυκτικά
2) Φθενάκης Μιχάλης- Επεξεργασία φρέσκων λαχανικών & νωπής πατάτας
3) Αφοί Χατζάκη-Καζάνη ΟΕ - Φωτοβολταικά -Αιολικά Πάρκα και Στέγες
4) Γιώργος Αβραμάκης -Ελαιόλαδο
5) Ευστάθιος Φαιτάκης-Τηλεπικοινωνίες, πυρασφάλεια,επαγγελματικος ήχος και φωτισμός, WiFi Hot spots,Hotel BMS
6) Βιοκαλλιεργητές Σητείας ΑΕ -Ελαιόλαδο, κρασί, μέλι, τσικουδιά, σαπούνι,ξύδι
7) Αγροτικός Συν/σμός Κρίτσας - Ελαιόλαδο
8) Οικογένεια Λυράκη ΑΕΒΕ-Εμπόριο-Τυποποίηση Ελαιολάδου
9) Αντώνης Γιαλελάκης-Παραγωγή και εμπόριο Σουμάδας
10) Νικόλαος Δατσέρης και Σια ΟΕ-Ψύξη-Θέρμανση-Κλιματισμός
Παρατίθεται η λίστα & το προφίλ των εμπορικών επισκεπτών – αγοραστών που φιλοξενήθηκαν & φωτογραφίες από τις συναντήσεις και την έκθεση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου