Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη Γάλλων Δημοσιογράφων στη Σπιναλόγκα και στον Άγιο Νικόλαο





Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκε σήμερα ο Δήμος Αγίου Νικολάου, Γάλλους δημοσιογράφους, τους οποίους ξενάγησε στη Σπιναλόγκα και στην Ελούντα

Την αντιπροσωπεία των Γάλλων δημοσιογράφων συνοδεύουν η  Marie Line Vayva, Sales director, Elounda SA Hotels and Resorts και η MarieAimee Hustache από την Αεροπορική Εταιρεία Transavia. Η κ. Hustache από την Transavia Airlines μας πληροφόρησε ότι από τις αρχές Απριλίου και μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2012, θα πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις στο Ηράκλειο από Παρίσι, Λυών και Νάντη (Nantes).

Τα περιοδικά στα οποία αρθρογραφούν οι δημοσιογράφοι είναι ευρείας  κυκλοφορίας  με έδρα το Παρίσι και αφορούν  τα έντυπα:
Groupe Marie ClaireGuide Michelin, Hotel  et Lodge, Culte(s), Home Magazine/Interiors και  Homme De Luxe.

Οι δημοσιογράφοι επισκέπτονται για πρώτη φορά την Κρήτη και διαμένουν στο ξενοδοχείο Εlounda peninsula ALL SUITE,  ενώ θα παραμείνουν στην περιοχή μας έως και αύριο Τετάρτη.

Σήμερα το  πρωί  περιηγήθηκαν  στη Σπιναλόγκα και παρακολούθησαν   με αμείωτο  ενδιαφέρον την ιστορία του νησιού. Παράλληλα επισκέφτηκαν την έκθεση  του Κώστα  Τσόκλη «εσύ ο τελευταίος λεπρός» και έμειναν εντυπωσιασμένοι , όπως είπαν, από την πρωτοτυπία και την εφευρετικότητα των έργων του καλλιτέχνη. Το απόγευμα σύμφωνα με το πρόγραμμα τους θα επισκεφτούν τον Άγιο Νικόλαο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί τους για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης, για τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας, για τις παραδόσεις μας και για την Κρητική διατροφή που είναι πλέον διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Τους ενημερώσαμε επίσης για τις καθαρές θάλασσές μας,  για τις Γαλάζιες Σημαίες καθώς και για τις υψηλού επιπέδου παροχές που προσφέρει η Μαρίνα του Αγίου Νικολάου.

Σημαντικά υπήρξαν τα σχόλια των Γάλλων δημοσιογράφων σχετικά με τον Τουρισμό στην Ελλάδα και τα οποία ήταν εντυπωσιακά θετικά!
Η πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, δήλωσαν,  δεν έχει επηρεάσει σε καμία περίπτωση τους Γάλλους  πολίτες  ως προς το να επιλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους στην χώρα σας. Επεσήμαναν ακόμα ότι δεν έχουν υπάρξει στον Γαλλικό Τύπο αρνητικά σχόλια σχετικά με τον  Τουρισμό και τόνισαν ότι η Ελλάδα είναι ένας ήσυχος, ασφαλής και πολύ αγαπητός προορισμός για τις διακοπές τους. Άλλωστε εξέφρασαν την ανάγκη να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό για να εξερευνήσουν την περιοχή μας και την Κρήτη.
                                                              
Εκ μέρους του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη προσφέρθηκαν στους δημοσιογράφους αναμνηστικά δώρα και έντυπο πληροφοριακό υλικό με το DVD της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ευχαριστεί θερμά την ELOUNDA SA, τους ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών Ελούντας, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ελούντας κ. Μαυρικάκη Βαγγέλη και τον κ. Λεωνίδα Κλώντζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: